16 maj 2022
19:00

Mariedals IK

U-laget hämtade upp underläge tre gånger

Mariedal skulle visa sig vara en tuff motståndare för U-laget. Medans GFK spelade mycket fysiskt, spelade Mariedal ett finurligt kortpassningsspel vilket gav utdelning 3 gånger. Men vid varje underläge kom GFK ikapp.

Matchen hinner bara gå 7 minuter innan bortalaget tar ledningen med vad som är det snyggaste målet för i år (iallafall hittills) som beskådats på Rånnevi. Ett vänsterinlägg möts på helvolley och den går stenhårt upp i Gustens högra kryss till 0-1. Ett sådant mål är bara att applådera och inget man egentligen kan förhindra. Elias Andersson har sedan oerhörd otur, eller om vi bara ska beskylla det studsiga skicket planen som just nu råder på Rånnevi. Ett inlägg från höger får en studs precis framför Elias och studsar upp på en utstående arm och straff till Mariedal. En straff Gusten går åt rätt håll och kan mota undan! Inte många minuter därefter blåser domaren straff i GFK:s favör sedan Lias Gustafsson blivit nergjord. Ibrahim Nazari tar hand om den och fintar målvakten till ena hörnet medan han lägger bollen i den andra, 1-1.

Sedan dröjer det till den 70:e minuten innan det tar fart i målproduktionen igen. På nytt är det Mariedal som tar ledningen till 1-2. Sedan är det återigen ibrahim Nazari som står för kvitteringsmålet när han från vänsterkanten kliver in i straffområdet och trycker upp bollen i nättaket, 2-2. Mariedal gör sedan 2-3 i den 78:e minuten och första förlusten för året ser ut att komma. Men när Rasmus Grönkvist sedan blir nergjord med 5 minuter kvar lägger Lias Gustafsson upp bollen. Likt David Beckham mot Aston Villa 98/99 bänder han in bollen i "målvaktens hörn" till slutresultatet 3-3.